Pivo in cvetje

Latino ritmi, argentinski stas: vse to je Isaac Palma

Isaac Palma je tisti pevec, ki je osvojil srca Slovencev takoj, ko je stopil na oder slovenskega glasbenega šova: Slovenija ima talent. Že takrat so ga žirantje večkrat vprašali, kje se je skrival, saj ima neverjetno nežen in čuten glas, ki te popelje v ritme, da bi kar zaplesal ali pa samo obsedel.

Prvič smo vas videli na Slovenija ima talent. Kako ste se takrat počutili, ko ste stoplini na slovenski oder pred tako veliko množico?

Issac Palma: Ja, takrat je bilo meni zelo dobro, saj sem imel občutek kot da sanjam, saj je bil to prvi korak zame. Vedno mi je bilo zelo všeč peti in sem veliko sanjal, ampak potem ko sem šel na televizijo pa sem spoznal vse, kako to vse skupaj dela in sem odprl oči in zdaj delam na to glasbo in sem hkrati tudi zelo vesel, da imam to priložnost ter vse najboljše za publiko in tudi zame. Tudi zelo uživam, ko imam nastope.

Katerega žiranta vas je bilo najbolj strah, ko ste prišli takrat?

Issac Palma: Mislim takrat.. ja, vseh štirih žirantov me je bilo strah, ker je bilo to zame novo pa nekaj zanimivega, samo v mojem življenju je to čisto novo tudi takrat sem bil samo 8 mesecev v Sloveniji in sem s svojo slabo slovenščino in sem rekel: me je zelo strah, če ne bi nekaj razumel ali pa oni in jaz nekaj ne bi razumel, čeprav imamo isti jezik pa kultura mogoče, mi obračamo druge besede drugače kot in sem mislil, da imam vse skratka. 

Videla sem na Youtube, da ste posneli z Manko Špik, Modrijani dva čudovita dueta. Kako sta prišla do tega sodelovanja?

Issac Palma: Z Manco Špik smo naredili pesem Oba, priložnost je prišla takrat, ko sem bil na Slovenija ima talent, čisto na koncu, ko je bilo finale, so klicali in rekli: Issac te zanima bi naredili en duet z Manco Špik in sem potem gledal YouTube Mance Špik: “Wow” dobra pevka, hoče peti z mano, sem vesel in šli smo naprej. Z Modrijani je bilo podobno, saj je bilo bolj osebno – Blaž od Modrijanov – pevec smo bili v Portorožu takrat, se pravi MMS in naslednje leto je tudi on prišel in mi rekel: “Issac, kaj misliš, če naredimo en duet, da mešano slovensko in latino glasbo in naredimo nekaj lepega”. Bil sem zelo presenečen, saj ne poznam dolgo Modrijanov in oni mislim, da kar najboljši in sem rekel: “Ne morem verjeti, da imam  tako priložnost in moram izkoristiti in uživati, ta moment”. 

Ko smo videli, da ste naredili kar nekaj videospotov, kako so nastali? Kje vi izbirate, kdo vam pomaga pri tem?

Issac Palma: Aha, kako delamo videospote? To je bil Strunjan in smo imeli eno ekipo, ki je snemal. 

Pivo in cvetje. Kako se počutite v Laškem?

Issac Palma: Sem vesel, da imam veliko priložnost za svojo kariero, saj se je moja kariera začela eno leto in pol nazaj, da imam sedaj priložnost zapeti za veliko ljudi na Pivu in cvetju v Laškem. Poznam ta festival, saj je eden največjih v Sloveniji in ko smo se zmenili, da lahko pridem peti s svojo skupino sem imel občutek, kot da letim, kot da sem tam gor in sem prvič slišal in gledal po internetu, da pridem prvič v Laško na festival in da bom imel priložnost za sprehod. 

Katera je vaša najljubša roža?

Issac Palma: uff, ne znam veliko imen po slovensko. Moja najljubša roža je močno rdeča. No, spomnil sem se – Žametna vrtnica. 🙂

Na vaši Facebook strani piše, da imate veliko zanimanj. 

Issac Palma: Zame je vedno zanimivo nekaj novega spoznati, sem vedno odprt za učenje nekaj novega, zelo mi je všeč tudi slovenska kultura. Ko sem prišel v Slovenijo sem se spraševal: Kaj slišijo Slovenci? Katero glasbo, kaj se pleše tukaj? Jaz sem vedno pripravljen za novo. 

Nogomet. Če bi prišel do vas Lionel Messi, ki je najbolj znan, ali bi se upali iti z njim v dvoboj, da se greste v 11 – metrovkah?

Issac Palma: Ja normalno, da bi ga. 🙂 Bi bilo zelo dobro, če bi se srečala, mislim da je malo nemogoče, ampak če je in mislim, da bi bil Messi tudi. Mene se da vse povsod srečati, malo težje pa Messija, to je tudi delo, če bi on sploh želel z mano igrati. Povedal bi mu moje življenje, mojo zgodbo, kako lepo je v Sloveniji. Bi jedla nekaj argentinskega na žaru.

Kaj pa motošport? Kaj imate raje MotoGP ali Formulo 1?

Issac Palma: Ne gledam veliko, a mi je všeč tisto, kar je na asvaltu: motokros, relly, a za gledati mi je oboje všeč. 

Sreča moja si, kako je ta pesem nastala? Je nastala po navdihu, z ljubeznijo do žene, ali iz življenjskih izkušenj?

Issac Palma: To je bilo vse skupaj. Sreča moja si, sem pisal jaz. Na začetku sem imel nekaj napak in smo potem popravili, vse je šlo iz mene, kaj želim v življenju in kaj imam. Torej ljubezen od moje žene, družine, pa od ljudi, kateri me poznajo (veliko jih je), pa vidim, kako se mi nasmejijo, se želijo slikati pa, da si damo en objem in mislim, da je to tudi velika sreča zame. 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenščina
sl_SISlovenščina