Pivo in cvetje

Nostalgija: Pivovarna Laško Union je stara 194 let

Z nostalgijo se spominjamo na Pivu in cvetju o odprtju Pivovarne Laško Union, ki je stara že kar 194 let. Koliko spominov in veselih dogodkov se je zgodilo v njeni zgodovini in kako lepo piše zgodbo o uspehu še naprej.

Vse skupaj se je začelo leta 1825, ko se je odprla prva pivovarna v Laškem in je najstarejša pivovarna na slovenskih tleh. Oče laškega piva je Simon Kukec. Skozi leta se je zgodilo tudi veliko zanimivih blagovnih znamk, ki so na našem trgu pijač še danes.

1889 Simon Kukec, ki so ga poimenovali kar oče laškega piva je kupil pivovarno po stečaju. V zgodovino se je vpisal kot izjemen podjetnik, naklonjen novostim. Začel je variti temno pivo, ki ga v nekoliko spremenjeni obliki poznamo še danes.

1938: Ponovno odprtje Pivovarne Laško

Po 15. letih in mnogih zapletih se odpre Pivovarna Laško in prične z varjenjem Laškega piva.

2002: Prevzem konkurenčne pivovarne

Leta 2002 je Pivovarna Laško prevzela Pivovarno Union. In tako se imenuje Pivovarna Laško – Union

2003: Začetek zgodbe BANDIDOS 

Izdelek z uporniškim imenom in značajem vsebuje 85% piva in 15% osvežilne pijače z aromo tequile in limonade. Bandidos postane prodajna uspešnica, ki s svojim latinskim šarmom zapeljuje nad vsemi pričakovanji. Sledijo leta novih okusov, ki osvajajo ne le slovenske potrošnike, ampak tudi potrošnike na tujem (po licenci se polni v Belorusiji).

2008: Nova stara podoba: Linija izdelkov Laško pivo dobi preobleko v tradicionalni podobi, nova pa je tudi korporativna podoba Pivovarne Laško. Vse spremembe so uvedene z željo po bolj jasni ponudbi in selekciji piva.

2014: za Laško zelo pomembno leto: Prenovljena celotna podoba blagovne znamke Laško, polnjenje special linije Craft in 50. obletnica Piva in cvetja.

Kot vidite se v pivovarni Laško Union veliko dogaja, saj se obiskovalci zelo radi vračajo v nostalgijo. Prav zato je tudi letos odprt za obiskovalce, da si ogleda njegovo notranjost in se tako spoznajo s tradicijo in skrivnostmi pivovarstva v Laškem.

Letos so na voljo ogledi:

Petek 12.7., sobota 13.7. v treh terminih: 11:00, 14:00 in 17:00 ter v nedeljo ob 14:00 uri. Zbor je pred Turistično informacijskim centrom Laško. Cena za ogled je 8€

Fotografije: Mediaspeed in Pivovarna Laško – Union

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenščina
sl_SISlovenščina