Pivo in cvetje

Pivo in cvetje Laško – petek, ko je dež le zabaven hec

Laško, 13. julij – Četudi so organizatorji upali, da bi Laško ostalo suha oaza vseslovenske deževne napovedi, se je izkazalo, da nekaj dežja ni zmotilo nikogar.

 

Sporočilo za javnost: Pivo in cvetje 2019

Avtorica: Darinka Pavlič Kamien

Odlični in večkrat nagrajeni popevkar Alex Volasko je močno ogrel publiko pred odrom Jubilejnik in imel ob tem tudi vremensko srečo, ki so jo večji del njihovega prvega nastopa izkoristili tudi člani ansambla Saša Avsenika. Nato pa je sinočnji večer občasno obdaril julijski dež. A to publike, zveste Sašu Avseniku, ki je imel sinoči kar dva nastopa, odpočili so si le med nastopom Gorana Karana, nikakor ni odvrnilo od vztrajanja. Fantje in njihova pevka Kaja Humski so navduševali do pol treh in še malo čez. Njihovi koncerti po vsej Evropi so razprodani in od sinoči sedaj tudi tisti, ki jih niso poznali, vedo zakaj.

Na fotografiji: Alex Volasko, Foto: Pivo in cvetje

Prav tako zvesto publiko ima tudi skupina Šank Rock, ki se je pred leti prav v Laškem, in na pobudo programskega direktorja festivala Pivo in cvetje Laško Urbana Cente, ponovno zbrala ter na novo zagnala svojo glasbeno pot. Tu imajo res izjemno množico privržencev in od takrat ni festivala v Laškem, da svojega pečata ne bi pustili tudi Šank Rock. Poklon bendu, ki vsako leto brez zavor in kalkuliranja da publiki novo energijo in vero, da stari dobri slovenski rock še kako zelo živi.

Foto: Pivo in cvetje

Na fotografiji: Matjaž Jelen, Foto: Pivo in cvetje

Še pred tem so na odru Zlatorog v Laškem prvič nastopili Lusterdam. Vse popularnejša domača zasedba, ki jo sestavljajo filmarji, prinaša svežino v naš glasbeni prostor, ki je ne morejo prehvaliti niti glasbeni kritiki. Prav zato si je skupina hitro našla številčno publiko, ki jih spremlja na njihovih koncertnih dogodkih. Nič godrnjanja ni bilo, četudi njihov največji hit nosi naslov »Lepo mi godrnjaš«. Samo in sámo navdušenje. Nepozabna premiera na največjem slovenskem glasbenem odru.

Foto: Pivo in cvetje

Publiko, željno rocka so včeraj na Zlatorogu držali pokonci še Full Trunk, najpopularnejša izraelska rock skupina, ki gostuje po vsem svetu. Njihovi izjemno zanimivi glasbi, mešanici bluesa iz šestdesetih let, zvokov Bližnjega Vzhoda ter udarnih plesnih ritmov, daje poseben čar vokal Gala Nissmana, ki ga pogosto primerjajo z Robertom Plantom iz skupine Led Zeppelin.

Foto: Pivo in cvetje

Tudi legendarni hrvaški bend Opća opasnost, ki je na sceni že več kot četrt stoletja, in bil leta 2009 tudi predskupina koncertu Uriah Heep na Hrvaškem, ohranja energijo, glasbeno moč in rockovsko udarnost.

Če so pravi  člani skupine The Beatles zaključili skupno pot v začetku sedemdesetih, imajo po desetletjih še vedno zvesto publiko, ki sledi glasbenikom, ki izvajajo njihov program. Tako je bilo sinoči na odru Laščan. Skupina Help je prepričljiva alternativa pravim »bitlom«.

Foto: Pivo in cvetje

Glasbeni program za soboto:

Oder Zlatorog: Koala Voice, Poison Garden, Big Foot Mama, Voodoo Vegas

Oder Jubilejnik: The Golden Dixie Boys, Mambo Kinks, Jan Plestenjak, Mambo Kinks

Oder Laščan: DJ Pero in glasba osemdesetih ter skupina AbbaMia/Abba Tribute

Oder Malt: GregX, The Frog b2b Mistina, Veztax

Življenje Mavrične dežele je vsak dan bogato, zabavno in pestro. Nadvse čudovite pa so letos cvetlične kreacije, ki jih obiskovalci najdejo na treh lokacijah Modni vrt, Pivovarjevo skrivališče in tudi v Mavrični deželi. Z zbiranjem žigov se lahko »ocvetličijo« tudi sami. Res vredno ogleda!

Trajno pa ostaja opozorilo glavnega sponzorja festivala Pivovarne Laško Union udeležencem festivala, naj uživajo odgovorno in zmerno. Varno je legendarno

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenščina
sl_SISlovenščina