Narodno zabavna

Zvezdno nebo, Križanke in Ansambel Saša Avsenika za svojih 10 let

Velikokrat se spominjamo na gospoda Slavka Avsenika, ki je začel s svojo glasbeno potjo z Ansamblom Bratov Avsenik. Njegove pesmi in on bodo večni. Njegov vnuk Sašo Avsenik je leta 2009 stopil v zelo cenjene črne škornje z rdečo obrobo, pripeljal še nekaj glasbenikov in začela se je njegova pot: Ansambel Saša Avsenika. Ni vedno lahko, a kar ljubiš in ceniš to delaš.

Pri njih je vedno pestro, igrivo predvsem pa prijateljstko in glasbeno. Ustvariti tak čuten, iskren ter hkrati nežen koncert, kot je bil za njihovih 10 let v Križankah pod zvezdnim nebom ni mačji kašelj. Naredili so presežek, ki mu je vezno besedo dodal Franci Podbrežnik. Presegli so sami sebe. Našli svoj način in stil igranja ter dali nov zagon in doprinos slovenski narodno zabavni sceni. Vsak je dal svoj mozaik v to čudovito zgodbo, ki smo ji bili priča. Noben od obiskovalcev ni ostal hladen. Ponesli so nas oziroma lahko bi rekla, “pojedli” so nas s svojo karizmo in z vso glasbo, ki je bila takrat skrbno izbrana. 26 pesmi je donelo v Križankah. Skupaj smo peli in proslavljali z njimi okroglih 10. let.

Mnogo je bilo takih, ki so posneli vsak delček koncerta, nekateri pa le uživali in si božali ušesa. Prepričana sem, da smo prav vsi bili ponosni na tak dosežek, ki je postregel z nekaj presenečenji: zapela je Monika Avsenik, pridružil se je tudi gospod Gregor Avsenik, vse njihove pevke: Tina Debevec, Aleksandra Križan, Barbara Leben, Maja Brece, Larisa Majcen, Lucija Selak, Marko Vozelj. Zaigrati je prišel tudi njihov nekdanji član Tomaž Zevnik. 

Pozabiš na čas, pozabiš na vse. Si tam. S srcem. Svoj prizvok je dodal tudi Simfonični orkester Cantabile, ki je z njimi zaigral nekaj pesmi. Nekaj jih je dobilo tudi malo drugačno podobo. 🙂

Na koncu se je dvignilo do vrelišča in so zadoneli Slovenski pozdravi, Prijatelji, ostanimo prijatelji, ter seveda nepozabna Na golici.

Foto: Marko Alpner

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

sl_SISlovenščina
sl_SISlovenščina